Over de kunst van het stilstaan bij wat jou beweegt …

HeartMath

Het Stress Reductie Programma van HeartMath® is gebaseerd op jarenlang onderzoek van het HeartMath instituut (gevestigd in California, USA) in samenwerking met neurologen en cardiologen van verschillende universiteiten. Dit heeft geresulteerd in technologie die de fysiologische factoren van stress meetbaar maakt. Met behulp van de ontwikkelde technieken en het emWave® systeem kunnen gezondheid en prestatievermogen van een individu sterk verbeterd worden. HeartMath Benelux behartigt de belangen en de ontwikkeling binnen de Benelux.

A Change of Heart Changes Everything..

Het is bewezen dat er een verband bestaat tussen het hartritme en de mentale, emotionele en fysiologische verschijnselen in het lichaam. Het emWave computerprogramma geeft een onmiddellijke, objectieve feedback van de innerlijke staat. In hoeverre u in balans bent is direct te zien op het computerscherm. Op die wijze is het te volgen hoe gedachten en gevoelens uw hartritme beïnvloeden en welke effecten de toepassing van de HeartMath technieken op u kunnen hebben.
HeartMath Werken aan Veerkracht training

U leert de technieken zodanig te gebruiken dat u – door de mentale en emotionele zelfsturing – uw doelen bereikt. Het toepassen van de technieken stelt u in staat om uw kijk op problemen te veranderen. Daardoor ontstaat er ruimte voor creatieve en effectieve oplossingen. Stap voor stap ontwikkelt u nieuwe vaardigheden in het inzetten van uw emotionele en intellectuele kwaliteiten. Genoeg om uw alledaagse uitdagingen aan te gaan en geleidelijk aan te groeien naar functioneren ‘op uw best’. Het zal u niet verbazen dat stressvermindering een prettig en positief effect heeft op uw vitaliteit en levensvreugde. Uw prestaties verbeteren, u vertrouwt meer op uw intuïtie en ervaart meer plezier en voldoening in uw leven en werk. Het programma is toegespitst op de eisen van deze tijd. Het is eenvoudig te leren en kent een zeer concrete aanpak. De toepassing kost weinig tijd en levert snel resultaten op.

» http://www.heartmathbenelux.com/doc/HMfolder_SRP_blanco%2...
HeartMath Werken aan Veerkracht Groepstraining

Organisaties en bedrijven verwachten van u als professional dat u creatief bent, dat u oplossingen aanreikt voor lastige problemen of dilemma’s en dat u verbindingen legt die er niet waren. Daarnaast schrijft u stukken, maakt u planningen, woont u vergaderingen bij en haalt u targets. En dit alles probeert u zo goed mogelijk in evenwicht te houden met de situatie thuis.
Kortom, werken wordt steeds meer een topsport. Dat is een fantastische uitdaging, maar als professional heeft u daarvoor wel de juiste (top) conditie nodig. Het Werken aan Veerkracht programma van HeartMath® kan uw prestatievermogen op een optimaal niveau brengen.

» http://www.heartmathbenelux.com/doc/HMfolder_PP.pdf

Werken aan Veerkracht groepstrainingen vanuit het Wenckebach Instituut UMCG

Vanaf 2017 geef ik, samen met mijn collega, Werken aan Veerkracht groepstrainingen vanuit het Wenckebach Instituut van het UMCG voor medewerkers van het UMCG en CvR. Alle expertise die we ontwikkeld hadden binnen de 3e lijn van de Gezondheidszorg wilden we op deze manier ook beschikbaar maken voor medewerkers van het UMCG die normaal functioneren en willen investeren in een duurzame toekomst van hun eigen gezondheid. Alle deelnemers worden standaard 1:1 en als groep geëvalueerd met een Stress REM test door het onafhankelijke onderzoeksbureau Soffos. Daarnaast heeft het Wenckebach Instituut UMCG een eigen evaluatie instrument voor de training. Beide evaluaties geven elke keer weer een positief beeld over het effect van de Werken aan Veerkracht training, zowel individueel als bij de groep. Inschrijving alleen mogelijk voor medewerkerkers van het UMCG via het LMS systeem.

Mentale Kracht Training Politie
Ik heb 3 jaar lang als Groepstrainer Hartcoherentie workshops verzorgd binnen de landelijke Training Mentale Kracht van de Politie, wat van start is gegaan in 2012 vanuit de Politieacademie.

Groepstrainingen Hart voor de Zorg binnen de NOVO regio Groningen
Ik heb meerdere Hart voor de Zorg groepstrainingen verzorgd binnen de NOVO

1:1 Werken aan Veerkracht trainingstrajecten vanuit het Zilveren Kruis/Achmea pakket op de Hanzehogescholen
Ik geef het Werken aan Veerkracht trainingstraject als 1 van de keuzemogelijkheden voor medewerkers van de Hanzehogeschool om meer vaardigheden te ontwikkelen met betrekking tot stress – en emotieregulatie, energie en veerkracht.

Hart voor de zorg Groepstraining

Hartcoherentietraining voor zorgverleners

» http://www.heartmathbenelux.com/doc/HM_broch_hartvoordezo...
HeartMathBeNeLux

Op deze site kunt u alles vinden over HeartMath Benelux

» www.heartmathbenelux.com
Institute of HeartMath in Amerika

Op deze site kunt u alles vinden over HeartMath wereldwijd

» www.heartmath.org
Onderzoeksbureau HeartMath Benelux

Soffos verzorgt de effectmetingen van HeartMath Benelux trainingen.

» www.soffos.eu
Copyright © 2024 Heartmate – Bert Hofstra
Ontwerp en techniek Thijs Wijnmaalen