Over de kunst van het stilstaan bij wat jou beweegt …

Ervaringen

Werken aan Veerkracht training Wenckebach Instituut-UMCG
'Nooit gedacht dat ik in 4 weken tijd in staat zou zijn om mijn gedrag te veranderen in gezond en werkbaar gedrag. Ik ben gestopt met het herhalen van gedrag wat niet werkt. Ik voel nu veel eerder en beter welk gedrag werkt als een energielek en welk gedrag energie genereert. Ik ervaar dat ik eindelijk de regie weer terug begin te krijgen over mijn eigen leven. Daarom wil ik verder investeren in mijzelf op deze manier.'

'Ik ben veel rustiger geworden en kan mezelf beter parkeren en ont-moeten. De vaardigheden die ik geleerd heb om mijn adem te reguleren zijn heel helpend. Ik durf nu stil te staan bij wat ik voel, ervaar en denk en voel meer keuzevrijheid in mijn doen en laten.'

'Met behulp van HRV feedback heb ik geleerd wat Hartcoherentie betekent voor mij: door beter te luisteren naar mijn eigen hart, mijn eigen waarden en naar mijn eigen lichaam voel ik dat mijn 'directie' en mijn 'werkvloer' nu efficiënter met elkaar kunnen communiceren en afstemmen. Dat maakt dat mijn gedrag ook efficiënter wordt en energie genereert. Die energie kan ik weer goed gebruiken in mijn werk en in mijn prive'

Hartcoherentie workshop binnen Mentale Weerbaarheid Training Politie
'Verrassend effectief!'
'De Kracht van de eenvoud'
'Het werkt echt!'
'Goed toepasbaar'
'Nieuwsgierig naar meer..'

Hart voor de Zorg Groepstraining bij een NOVO instelling
'Bewustwording van mijn reactiviteit maakt dat ik mezelf weer sneller kan resetten'
'Drempel om feedback te geven is veel lager'
'Ik ervaar minder negativiteit; ik durf beter keuzes te maken'
'Minder ergernis, meer waardering en betere communicatie'
'Speelveld bewaken'

Sporter, 45 jaar
Ik kan nu veel beter met mijn faalangst omgaan tijdens wedstrijd- en prestatiedruk. Ik heb geleerd mijn lichaamssignalen serieus te nemen in plaats van te negeren en vermijden. Omdat ik nu durf te luisteren naar mijn eigen lichaam kan ik ze ook beter interpreteren. Ik herken nu wanneer ik moet terugschakelen en wanneer ik weer voluit kan gaan. Ik heb mijn plezier in het sporten weer terug gekregen.

Student, 18 jaar
Viool spelen is een grote passie van mij en heb er dan ook mijn studie van gemaakt. Toen ik zeven jaar geleden een polsblessure opliep kwam ik na verschillende therapieën gevolgd te hebben op het spoor van Hartcoherentietraining. Hierdoor heb ik geleerd dat ik zelf controle kan hebben over mijn ademhaling, waardoor ik de situatie beter kan accepteren zoals die is. Ook heb ik geleerd om beter met gevoelens als frustratie om te gaan en positiever te kijken naar mijn mogelijkheden. Bovenal is mijn plezier in muziek maken weer opgebloeid!

Scholier, 13 jaar
Ik heb geen last meer van hyperventilatie. Ik stress ook niet meer. Ik val sneller in slaap en ben vaker vrolijker. Ik maak beter mijn huiswerk en kan me tijdens de lessen beter concentreren. Op school gaat het nu veel beter met mijn resultaten.

Leerkracht, 29 jaar
Ik heb geleerd wat echt ontspannen is. Door de training ben ik me veel bewuster geworden van mijn stressbronnen. Ik weet nu wat mijn overdreven neiging om alles te willen controleren met me doet en dat dit juist stressverhogend werkt. Een echte eye opener. En het werkt positief door in mijn manier van lesgeven.

Oudere, 81 jaar
Tot mijn verwondering werd mij in deze methode voelbaar duidelijk gemaakt hoeveel innerlijke spanning te maken heeft met ernstige lichamelijke pijnen. Ik kreeg handvatten aangereikt om innerlijke spanning tegemoet te treden, er niet voor weg te vluchten in afweer of wat dan ook. Resultaat? Me beter, sterker voelen. Echter voor mij is het: steeds opnieuw zelf weer toepassen van dat wat ik geleerd heb. Ik was het dan ook al zo lang anders gewend.

Manager, 43 jaar
Verrassend effectief! Ik ben nu beter in staat om al mijn management competenties in te zetten voor het managen van mijzelf. Ik durf mijn eigen gevoelens serieus te nemen, waardoor ik ze veel beter kan reguleren en managen. Regelmatig even tijd nemen om stil te staan bij wat mij beweegt werpt vruchten af. Ik ervaar het als een gezonde investering in mijzelf in plaats van tijdsverspilling.

Student, 23 jaar
Nooit gedacht dat deze benadering me zo goed zou doen! Wat ik hier geleerd heb werkt door op veel gebieden. Het maakt me veel bewuster op welke manier ik met mijn studie, sport, privé en relaties bezig ben en wil zijn. Ik kan nu veel beter mijn energie reguleren waardoor ik me veel fitter voel. Ik had dit veel eerder moeten leren! Bedankt!

ICT-er, 45 jaar
Deze benadering spreekt me erg aan! Ik begrijp nu waarom het zo belangrijk is om regelmatig even gas terug te nemen en tijd voor een break te plannen. Vroeger toen ik rookte ging dat automatisch, maar sinds ik 2 jaar geleden gestopt ben is dat herstelmoment er helemaal bij ingeschoten. Ik buffelde maar door met alle gevolgen van dien. Eigenlijk doe ik nu weer hetzelfde als voorheen en onderbreek ik mijn werkzaamheden regelmatig weer even. Alleen heb ik nu geen sigaret meer nodig, maar gebruik ik de hartcoherentievaardigheden die ik geleerd heb. Dat werkt zelfs nog beter!

Copyright © 2024 Heartmate – Bert Hofstra
Ontwerp en techniek Thijs Wijnmaalen